06-28746823

Rijsven 44, 5645 KH Eindhoven

Contact

In Persona

 

Ik ben Femia Spijkerman, geboren in 1960 in Friesland en nu al ruim 20 jaar woonachtig in Brabant. Als Registercounsellor ABvC® heb ik mijn eigen praktijk voor psycho-sociale hulpverlening, waarbinnen ik gespecialiseerd ben in verliesbegeleiding.

 

Van jongs af  aan ligt mijn interesse bij de medemens en andermans gevoelens en problemen. Mijn loopbaan is begonnen in Zorg en Welzijn. Ik heb de Sociale Academie gedaan en verschillende functies uitgeoefend op het gebied van begeleiden, coachen en leidinggeven.

 

Counselling sluit aan bij mijn vaardigheden, om mensen empatisch te volgen, onvoorwaardelijk te luisteren en de ander in zijn waarde te laten. Om professioneel te kunnen counsellen heb ik de Academie voor Counselling en Coaching gevolgd. Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd in verliesbegeleiding en relatiecounselling. Hiertoe heb ik de Post-HBO/Post-Doctorale leergang verlieskunde en de Masterclass Verlieskunde gedaan en mij geschoold in EFRC, Emotionally Focused Relation Counselling, Counselling en Seksualiteit, Vergevingscounselling. Ook ben ik geschoold in EMDR.

 

Delen is helen

 

Uit eigen ervaring weet ik dat het verwerken van een (ingrijpend) verlies een zware opgave kan zijn. Sociale steun uit de naaste kring kan troostend werken, maar niet iedereen heeft een vangnet van familie en vrienden om zich heen, die hen in het proces van verwerken ook op langere termijn kunnen ondersteunen. Soms is ook professionele hulp gewenst om iemand weer levenskracht en levenszin te geven. Ook ik heb professionele hulp gehad bij de verliezen die ik in mijn leven heb meegemaakt.

 

“Delen is helen” staat dan ook voor het effect dat de professionele hulp op mij heeft gehad. De basis van alle hulpverlening begint met het delen van je gedachten, gevoelens, emoties, verlangens, pijn. Door jezelf te openen en contact te maken met jezelf, komt er een innerlijk groeiproces op gang. Als counsellor help ik bij dit proces.

Klaproos

Goed om te weten

Het klaproosje

Goed om te weten